V6 zoektocht

Vraag of geef hier advies over auto's of bedrijven.

V6 zoektocht

Berichtdoor BrianMay » za 13 jul, 2013 22:25

Mijn eerste echte post hier, voor mijn voorstelbericht zie hier.

Vandaag ben wezen kijken bij deze Xantia. De auto stond volgens mij al een tijdje stil, linkerachterband stond o.a. plat. Op een paar kleine plekjes na zag ze er mijns inziens wel netjes uit. Het onderhoudsboekje was, op de allerlaatste beurt na, niet ingevuld. Tevens onder de kap geen informatie over de laatste distributievervanging. De verkoper heeft nog wel gebeld met de vorige eigenaar en die wilde nog wel op zoek gaan naar oude facturen om e.e.a. toe te lichten. Hij kon vertellen dat met 129k de distributie was vervangen. Tevens was er vlak voor hij de auto weg deed nog een activa cylinder vervangen door een Citroën specialist uit "het land van maas en waal" (wellicht Renard?).

Auto werd gestart met een starthulp om een proefrit te kunnen doen. Het Stop en Hydrauliek lampje bleef echter branden, het viel mij op dat de vlotter in de LHM tank (je leert veel van een paar dagen op dit forum lezen) erg laag stond. Daarom de auto in de hoogste stand gezet om zo met draaiende motor de LHM stand af te kunnen lezen, dit veranderde niet. De verkoper ging daarop naar binnen om LHM olie te halen, met dat hij weg was viel mijn blik op een plasje fel groene substantie wat zich onder de auto was gaan verzamelen. Voorzichtig onder de auto kijkende zag ik in ongeveer in het midden 3 veerbollen zitten waarbij de olie rondom de middelste aan het lekken was leek het. Daarop met de verkoper besloten dat er vandaag geen proefrit zou gaan plaatsvinden. Ik heb aangegeven het op prijs te stellen als ik een Citroënspecialist een soort aankoopkeuring zou mogen laten doen, dit kon alleen door de specialist naar hun werkplaats te krijgen. Ik zou de auto er niet voor mee kunnen krijgen op groene platen.

Ik houd de auto in mijn achterhoofd. Vooralsnog heb ik nog niet genoeg informatie over de onderhoudshistorie om heel enthousiast te worden. Tevens zou ik bij de aankoop van een Activa graag de mogelijkheid hebben om de staat van de hydrauliek voor aankoop door een specialist te laten bekijken. Mijn zoektocht gaat dus nog even door...

Ik heb op het internet een, op het eerste gezicht, mooie V6 zien staan in Waddinxveen. De auto staat bij Willem Bil, nu heb ik een aantal vage berichten gelezen die richten op de mindere mate van betrouwbaarheid als het gaat om deze verkoper. Kan iemand hier iets meer over uitweiden? Moet ik die auto per definitie vermijden gezien de verkoper?

Mijn verontschuldigingen dat het zo'n lang verhaal geworden is...
In Hen, tot Hen en door Hen is alle muziek. Queen
Avatar gebruiker
BrianMay
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 13 jul, 2013 21:12

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Breeze » zo 14 jul, 2013 16:04

In het algemeen is het natuurlijk verstandig om ook een 3e partij liefst met (nog meer) verstand van auto's dan jij, naar een tweedehandsje te laten kijken.
Maar voor een Activa geldt dat in versterkte mate, vanwege de specifieke techniek en daarmee gekoppelde problemen. En hij is minstens 10 jaar oud dus enige slijtage, is het niet door km's dan wel door veroudering, is onontkoombaar.
Heb je De Testrit al gevonden?

Oh ja, welkom op het forum. Zo te horen heb je je al aardig ingelezen. Heel wijs, want wat hier niet te vinden is over Xantiatechniek is verwaarloosbaar.

Adri
Xantia Break 3,0 V6 Exclusive Manuelle, Leer, Winterpakket, CB's en smurfenolie. ORGA 8646-U7-KPKD
Navigatie: Mio PDA met Sygic McGuider + Google Maps
Afbeelding
Avatar gebruiker
Breeze
 
Berichten: 6250
Geregistreerd: di 22 dec, 2009 22:50
Woonplaats: Nw. Lekkerland

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor NdeJ » zo 14 jul, 2013 17:56

Mocht het niks worden met de andere Vzessen, dan staat er hier ook nog eentje, het is wel een dure overigens.
http://www.autowereld.nl/citroen/xantia ... tails.html

Groet, Nico
Xantia 2.0i 16v break `99
ORGA 8241, KPKD
Leerpakket, lmv Castellet

Gehad: 4 x 2cv, 3 x ds, 3 x ax, 1 x bx, 1 x zx
1 x Visa ( GT ), inmiddels 3e xantia
NdeJ
 
Berichten: 1184
Geregistreerd: zo 10 sep, 2006 19:30
Woonplaats: Oudehaske

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Breeze » zo 14 jul, 2013 22:03

Trouwens een hele goede keus die ES9J4. Het is een geweldige motor. Veel vermogen (vooral na 3500 omw/min), veel koppel (eigenlijk overal) en dus heel soepel. Verder een mooi geluid en het verbruik valt mij mee (1 : 10 á 11).

Adri
Xantia Break 3,0 V6 Exclusive Manuelle, Leer, Winterpakket, CB's en smurfenolie. ORGA 8646-U7-KPKD
Navigatie: Mio PDA met Sygic McGuider + Google Maps
Afbeelding
Avatar gebruiker
Breeze
 
Berichten: 6250
Geregistreerd: di 22 dec, 2009 22:50
Woonplaats: Nw. Lekkerland

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor BrianMay » ma 15 jul, 2013 00:01

Het is inderdaad een heerlijke motor. Ik heb zelf een Laguna gehad met de L7X en was inderdaad positief verrast door het verbruik van het blok. Dat is één van de redenen dat ik een auto zoek met deze motor.

De V6 aangedragen door Nico is inderdaad een hele mooie, maar een stuk duurder dan ik qua budget beschikbaar heb. Veel verder dan €2500 moet het voor mij niet gaan, gelukkig is voor dat bedrag wel e.e.a. beschikbaar.
In Hen, tot Hen en door Hen is alle muziek. Queen
Avatar gebruiker
BrianMay
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 13 jul, 2013 21:12

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Dr178 » ma 15 jul, 2013 14:48

Goedemiddag BrainMay,

leuk dat je een V6 zoekt, en dan met name de Xantia V6 natuurlijk :)
Ik zag dat je ook een Peugot 406 Coupé overweegt.
Wil je liever niet van een mooie Xantia onthouden, maar een 406 Coupé vind ik persoonlijk wel één van de mooiste coupes van de afgelopen jaren. Dit rijdt natuurlijk bij lange na niet zo lekker / comfortabel als een Xantia :wink:

Ik rijd zelf alweer wat jaren in een Xantia V6 Exclusive automaat uit 1998.
Wil deze auto nog steeds voor geen goud kwijt. De motor werkt verslavend ( maar dat weet je zelf vast al wel ) en het rijdt geweldig. Goed onderhoud blijft belangrijk, maar dat geldt praktisch voor elke auto.

Wil je eigenlijk deze advertentie graag laten zien. Auto staat inmiddels ( met steeds een "verse" advertentie ) al maanden op marktplaats. Heb een tijdje aan deze auto gedacht als vervanging voor mijn huidige Xantia wegens schade opgelopen in december vorig jaar. Inmiddels heb ik besloten mijn Xantia niet weg te doen dus hoop ik dat de auto in de advertentie een liefhebber treft.

Een gebruiker op dit forum heeft eind mei interesse in deze auto gehad, maar sindsdien heeft hij / zij geen updates meer geplaatst. Ik ben wel benieuwd wat de reden is geweest voor het niet overgaan tot aankoop. Wellicht dat "de distributie" nog gedaan dient te worden, wat op zich wel een kostbare aangelegenheid is.

Kort samengevat: er zal wel achterstallig onderhoud zijn, maar afgaand op de foto's en het door jouw genoemde budget lijkt me dit een mooie auto. Daarbij is er over de prijs wel te onderhandelen denk ik.

Wellicht vind je een automaat niets, dan is bovenstaande lap tekst redelijk zinloos :lol:
Ik mis het schakelen geen moment eerlijk gezegd, maar weet niet hoe een V6 handgeschakeld rijdt. Wel / niet schakelen blijft toch een eeuwige discussie :-#

Succes met de zoektocht !
Avatar gebruiker
Dr178
 
Berichten: 39
Geregistreerd: za 26 jul, 2008 01:16
Woonplaats: Steenbergen NB

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Rob van der Tuin » ma 15 jul, 2013 22:31

Als je een type 1 V6 zoekt is dit mischien iets: http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/citr ... ousPage=lr
Er Gaat Niets Boven De Double Chevron!
Avatar gebruiker
Rob van der Tuin
 
Berichten: 692
Geregistreerd: za 01 sep, 2012 19:56
Woonplaats: Groningen

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Timo1990 » ma 15 jul, 2013 22:33

Een bekende.
Mijn Citroen foto's & gespotte Citroen's etc.
______
Renault Mégane Estate 2015 wit
Renault Espace 1000 TSE 1986 groen
Xantia 1.8i SX 1993 blauw
CX 22 TRS 1986 wit
BX 16 TZI 1991 wit
1/6 BX 14 blauw
Avatar gebruiker
Timo1990
 
Berichten: 2068
Geregistreerd: za 28 maart, 2009 21:44
Woonplaats: Heelsum

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor BrianMay » di 16 jul, 2013 11:05

Allen bedankt voor het mee denken.

@Dr178, een 406 Coupé ben ik dan net niet naar op zoek. Iedereen verwacht tenslotte een krachtige motor in een Coupé, maar in een 406 sedan niet :) . Dat vind ik leuker, daarnaast vind ik een Coupé niet zo praktisch (maar inderdaad wel mooier).

In eerste instantie gaat mijn voorkeur uit naar een handgeschakelde auto. Hoewel ik automaten erg lekker vind rijden is voor mij het risico van een versleten 4HP20 te groot, zeker i.c.m. dit type motor. Een koppeling is altijd goedkoper dan een automaatrevisie. Mocht er een V6 Automaat ergens staan die recentelijk (afgelopen 5 jaar) al eens volledig gereviseerd is zou dat zeker een optie zijn.

Die zilverkleurige V6 had ik inderdaad ook gezien op marktplaats. Lijkt een erg leuke auto, ik begrijp dat het een bekende is van hier. Is dat in dit geval een goed of een minder goed gegeven?
In Hen, tot Hen en door Hen is alle muziek. Queen
Avatar gebruiker
BrianMay
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 13 jul, 2013 21:12

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Rob van der Tuin » wo 17 jul, 2013 20:33

Voorkeur voor een kilometerstand? Anders is dit wellicht een leuke V6: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx? ... 12&asrc=st Gezien de Citroen omgeving is deze waarschijnlijk van een Citrofiel.
Er Gaat Niets Boven De Double Chevron!
Avatar gebruiker
Rob van der Tuin
 
Berichten: 692
Geregistreerd: za 01 sep, 2012 19:56
Woonplaats: Groningen

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor qwertyn » wo 17 jul, 2013 21:08

Ik denk, nu de V6-en ouder worden en het aantal minder, je de aanschaf niet moet laten afhangen van of de distributie wel of niet is verwisseld. Zeker, als je het laat doen kost het een hoop geld, maar ben je een beetje handig met een ratel is het goed zelf te doen. Je moet er even de tijd voor nemen, maar je steekt dan een hoop geld in eigen zak. En het is nog leuk om te doen ook. Door omstandigheden heeft de mijne lange stil gestaan, maar ik rij er nu weer prettig in, ondanks dat een jaar stilstaan niet echt goed is geweest. Ik ben dus enorm blij dat ik hem nog heb. Ja, een V6 is geweldig! Je wilt een wolf in schaapskleren, dan raad ik je een V6 activa aan.

grtz Robin
heden: C4 VTS 2.0 16V (2005)
gehad: BX 1.4, 2 x BX sport, Xantia 1.8i, 1.9SD, activa 3.0 V6, 2.0i, activa 3.0 V6
Avatar gebruiker
qwertyn
 
Berichten: 620
Geregistreerd: do 29 sep, 2005 20:06
Woonplaats: Vleuten

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor BrianMay » do 18 jul, 2013 10:05

@Rob, bedankt. Ik schrik niet per definitie van een hoge km-stand, zeker als het onderhoud goed gedaan is. Wel vind ik het belangrijk dat het interieur er nog fris, dus niet doorgezeten etc, uit ziet.

@Robin, mocht ik een V6 kopen waarbij de distributie nog gedaan moet worden dan weet ik je te vinden als ik dit zo lees... :wink:
In Hen, tot Hen en door Hen is alle muziek. Queen
Avatar gebruiker
BrianMay
 
Berichten: 6
Geregistreerd: za 13 jul, 2013 21:12

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Rob van der Tuin » do 18 jul, 2013 16:53

Een lederen interieur zakt nooit door toch?
Er Gaat Niets Boven De Double Chevron!
Avatar gebruiker
Rob van der Tuin
 
Berichten: 692
Geregistreerd: za 01 sep, 2012 19:56
Woonplaats: Groningen

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor Jochem » vr 19 jul, 2013 13:16

Natuurlijk wel, aangezien de vullingen en veren qua constructie identiek is aan dat van een stoffen interieur. Schuimvulling wordt na verloop van tijd steeds platter en daarmee verliest het z'n verende werking meer en meer.
GSA Spécial '81 - Bleu Azurite
Xantia 1.8i (VS)X '93 - Rouge Furio (in ruste)
Xantia 1.8i 16v SX '97 - Rouge Hermes
Xantia 2.0i 16V VSX '93 - Gris Quartz
C5 Break V6 Exclusive '02 - Gris Fulminator
Ex: BX Chic '91, Saxo 1.4i Sport '98
Avatar gebruiker
Jochem
Moderator
 
Berichten: 5137
Geregistreerd: zo 14 dec, 2008 14:28
Woonplaats: Zwolle

Re: V6 zoektocht

Berichtdoor qwertyn » vr 19 jul, 2013 18:54

Als het nodig is kan ik altijd advies geven waar nodig. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere forum gebruikers.
In ieder geval succes met de zoektocht!

Robin
heden: C4 VTS 2.0 16V (2005)
gehad: BX 1.4, 2 x BX sport, Xantia 1.8i, 1.9SD, activa 3.0 V6, 2.0i, activa 3.0 V6
Avatar gebruiker
qwertyn
 
Berichten: 620
Geregistreerd: do 29 sep, 2005 20:06
Woonplaats: Vleuten


Keer terug naar Advies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast