RODE LAMPJES

Motor, versnellingsbak, brandstof.

RODE LAMPJES

Berichtdoor Monique » ma 23 jan, 2017 14:47

Hoi Leden,
Sinds gisteren heb ik twee RODE LAMPJES, het STOP signaal is aan en de temparatuur meter in het dashboard van de MOTOR, deze is ook rood ook al staat de temparatuur laag. De airco is niet koud, terwijl er wel gas in zit.
Ook met een koude motor, na het stijgen van de Auto gaan de LAMPJES aan. Als ik de sleutel uit het Contact haal, hoor ik de motor nog ongeveer 5 minuten door draaien( koelen?) dit is normaal na een lange rit, maar niet echt bij een koude motor…
iemand een idee wat dit is… en waar ik zou moeten zoeken? #-o
Xantia 1.8I 16V Tentation 1997, type 1b
Avatar gebruiker
Monique
 
Berichten: 100
Geregistreerd: di 12 aug, 2008 18:25
Woonplaats: Curacao, Nederlandse Antillen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » ma 23 jan, 2017 15:14

Ik denk dat een van de sensoren in het thermostaathuis niet meer werkt. Daardoor branden de lampjes. De airco werkt dan niet en de fans blazen na omdat het systeem denkt dat de temperatuur boven 110 graden is.
Wordt de kachel wel warm na verloop van tijd?

viewtopic.php?f=14&t=16242
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Albert » ma 23 jan, 2017 15:36

Koelvloeistof niveau al nagekeken?
Drie liter V-zesje (4) en Saxo vts.
Avatar gebruiker
Albert
 
Berichten: 844
Geregistreerd: ma 10 maart, 2003 23:45
Woonplaats: Brummen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Monique » ma 23 jan, 2017 16:02

Ok, thanx waar zitten de sensoren van het termostata huis? Verwarming nog niet gechecked, doen we niet zo vaak aan (Tem p buiten is meestel 26-30 graden, CURACAO LIVING) Doe ik zo, en ik check ook de radiator ook! Thanx hopelijk vinden we het snel…
Xantia 1.8I 16V Tentation 1997, type 1b
Avatar gebruiker
Monique
 
Berichten: 100
Geregistreerd: di 12 aug, 2008 18:25
Woonplaats: Curacao, Nederlandse Antillen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » ma 23 jan, 2017 17:39

De slang aan de linkerbovenkant van de radiateur loopt naar het thermostaathuis. Daar zitten 2 of 3 elektrische aansluitingen op de sensoren.
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » ma 23 jan, 2017 18:53

Een van de sensoren op het thermostaathuis heeft een bruine stekker. Trek die er eens af, dan moet het lampje uitgaan. De airco werkt dan ook niet meer, maar je kunt dan de motor laten lopen en kijken op de meter of hij normaal warm wordt.
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Monique » ma 23 jan, 2017 23:22

Heb net de bruine stekker eraf gehaald, geen verschil met het rode lampje. Wat me ook opviel is dat de koeling meteen aangaat als de sleutel in contact gaat… met koude motor, hopelijk komt morgen de monteur die er normaal op werkt. Want ik weet niet wat ik wel en niet kan doen…
Ik heb de koeling documentatie die in de link zit geprint, iemand nog andere ideeen?
Xantia 1.8I 16V Tentation 1997, type 1b
Avatar gebruiker
Monique
 
Berichten: 100
Geregistreerd: di 12 aug, 2008 18:25
Woonplaats: Curacao, Nederlandse Antillen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » di 24 jan, 2017 00:52

Dat de ventilatoren gelijk aangaan als je het contact aanzet heeft als reden dat een van de sensoren stuk is. Of de bitron module.
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Monique » di 24 jan, 2017 02:15

ok waar zit de bitronmodule? Monteur weet het waarschijnlijk wel maar just in case!?
Xantia 1.8I 16V Tentation 1997, type 1b
Avatar gebruiker
Monique
 
Berichten: 100
Geregistreerd: di 12 aug, 2008 18:25
Woonplaats: Curacao, Nederlandse Antillen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Albert » di 24 jan, 2017 11:03

Afbeelding
Drie liter V-zesje (4) en Saxo vts.
Avatar gebruiker
Albert
 
Berichten: 844
Geregistreerd: ma 10 maart, 2003 23:45
Woonplaats: Brummen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » di 24 jan, 2017 12:55

Voordat hij daarbij kan is hij wel een tijdje zoet!
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Monique » di 24 jan, 2017 15:20

Oké, hmm daar zit ik niet op te wachten, heb vanmorgen een klein stukje naar de gym gereden maar maak me echt zorgen … geluid is ook niet zoals het moet zijn… natuurlijk de rode lampjes, temparatuur steeg niet echt (wel rood lampje) Verwarming deed het gewoon goed, 2x zweten dus. Airco deed het niet.
Xantia 1.8I 16V Tentation 1997, type 1b
Avatar gebruiker
Monique
 
Berichten: 100
Geregistreerd: di 12 aug, 2008 18:25
Woonplaats: Curacao, Nederlandse Antillen

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor jantje1948 » di 24 jan, 2017 15:31

Als de verwarming het gewoon doet zal er wel genoeg KVS in zitten.
Tja, zodra er lampjes gaan branden hoor je allerlei dingen die je eerst niet hoorde....
Ex: 2cv, Renault 4, traction 1938, DSspecial, DS 23ie BVH, GS special, Austin princess 2300, CX 2400 break, BX 1.9RD, CX 2.5 TRD, XM 2.0 16v, MGB, MGC, DS 21ie BVM, Saxo 1.1i.
Avatar gebruiker
jantje1948
 
Berichten: 409
Geregistreerd: ma 31 aug, 2015 16:23
Woonplaats: Breda

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor slimenslecht » di 24 jan, 2017 17:14

Er staat hier op het forum ook een "quick and dirty" manier voor de Bitron.

4 gaatjes boren en de plaat erboven wegzagen (is kunststof), dan kan je hem zo losschroeven. Scheelt enkele uren martelen.
Zweven is een ongekende ervaring.
RIP: 1997 Xantia Break 1.8i X, orga 7444 U7, kleur KJWMR
Vorig: 1997 Xantia Break 2.0 16V SX, orga 7392, kleur KQHMR
NU: Mazda Premacy 1.8 HP Exclusive Automaat, 2000, zilvergrijsmetallic (en een Yaris)
Avatar gebruiker
slimenslecht
 
Berichten: 3483
Geregistreerd: vr 02 jun, 2006 11:43
Woonplaats: Schagerbrug naast Chicago N-H

Re: RODE LAMPJES

Berichtdoor Alfred- » di 24 jan, 2017 17:16

Ik denk niet aan de Bitron maar ergens in het 'begin' van het circuit. Dus bij een sensor.
Als je te weinig koelvloeistof in het tankje hebt, dan gaan ook de STOP en het rode lampje branden in de temp-meter.
Dit wordt gemeten met een vlotter in het tankje, de draadjes zijn zichtbaar aan de bovenkant. Er zou iets mis kunnen zijn met die vlotter en bedrading.

Ik weet alleen niet of elke uitvoering dit heeft.

Andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat er kortsluiting zit in de sensor voor de temperatuur van de koelvloeistof, of in de bedrading daarvan, waardoor het systeem denkt dat de motor oververhit is.

Het lijkt me niet een al te moeilijk probleem.

Ohja, je had in het verleden al eens eerder problemen met de temperatuur. Is dat toen opgelost? Kan die reparatie een verband hebben met de huidige klacht?

Succes, Alfred.
Xantia break HDi 110+ (2001)

UFO’s bestaan, alleen hun herkomst klopt niet.
Alfred-
 
Berichten: 2434
Geregistreerd: vr 02 jul, 2010 19:16

Volgende

Keer terug naar Aandrijving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten